Bäddat för kamp mellan Stockholm & Göteborg när det blir schackfest på Dalheimers Hus

Publicerad 8 april, 2024 av Ingemar Falk

Ser du stjärnorna på himlen? De fem topprankade i Dalheimers Hus rapid open är GM Pia Cramling, GM Ferdinand Hellers, IM Anton Åberg, Ingvar Andréasson och FM Gösta Svenn. Foto: Thunder chess och Lars OA Hedlund

Dalheimers Hus rapid open som hittills lockat över 80 spelare kan bli en match mellan ”hemmalaget” Göteborg och Stockholm.

De två högst rankade är stormästarna Ferdinand Hellers och Pia Cramling från Stockholmsklubben Wasa SK. De utmanas närmast av IM Anton Åberg och Ingvar Andréasson som kommer från Göteborgsklubbarna Thunder Chess och SK Kamraterna.

Thunder Chess, som i samarbete med Clarion Post Hotel och Schackbutiken arrangerar den starka snabbschackstävlingen på Dalheimers Hus i Majorna i Göteborg, lär nog hålla tummarna för en hemmaseger genom Anton Åberg eller klubbens näst högst rankade spelare på plats: Amir Mohammadi.

81 spelare har redan anmält sig, men det finns fortfarande lediga platser kvar till Dalheimers Hus rapid open. Här är inbjudan och här anmäler du dig. Toppriser delas ut till de sex första i tävlingen, där vinnaren får 10 000 kronor. Utöver det blir det rankingpriser i flera ratinggrupper.

Dagen innan, den 13 april, avgörs en amatörtävling på Dalheimers Hus. Den är öppen för spelare som vill prova på att spela en schackturnering. Redan nu har 34 spelare skrivit upp sig på startlistan. Här finns mer info och hur du kan anmäla dig till amatörtävlingen.

Inbjudan Anmäl dig nu Anmälda spelare