Inbjudan till Bo Nybergs minnesturnering

Publicerad 27 mars, 2024 av Ingemar Falk

Bo Nyberg (1945–2024). Foto: Lars OA Hedlund

Uppsalas schackprofil Bo Nyberg gick hastigt bort i vintras. Nu har klubbarna i staden tillsammans med Upplands Schackförbund och SS Seniorerna gått samman och arrangerat en minnesturnering lördagen den 18 maj.

Arrangörerna skriver:

”Bo Nyberg avled efter en kort tids sjukdom den 24 januari 2024. Bo var under många år djupt involverad och engagerad i schacket i Uppland och framförallt inom Upsala Allmänna Schacksällskap. Han uträttade mycket för schacket och fick många ungdomar att upptäcka schackspelet och dess tjusning. Vi vill därför hedra hans minne genom att årligen genomföra en turnering i snabbschack under maj månad i Uppsala.”

Det blir en åttaronders-turnering med betänketiden 15 minuter + 10 sekunder. Spellokal kommer att meddelas senare.

Inbjudan