Taohai Khan vinner Rilton Amatör

Publicerad 30 december, 2023 av Leo Brodin

Taohai Khan vann på 7/7. På bilden också Jan Engfeldt. Foto: Lars OA Hedlund

Rilton Cup kräver 2200 i elo, Rilton Elo kräver max 2200 elo och Rilton1800 kräver under 1800 i elo. Sen finns det också Rilton Amatör, ingen elo är tillåten. Det blev en trevlig tävling med 44 deltagare mellan sju och sjuttio år gamla.

Vinnaren Taohai Khan gick obesegrad genom tävlingen, glad åt resultatet men ännu mer glad åt hur bra schack han spelade. Om ett år återvänder han eventuellt till Rilton 1800 med målet att vinna tävlingen.

På andra plats en poäng efter kom Sai Kiran Kumar Addagioi. Han är mycket nöjd med sin första schacktävling, ett bra resultat och lite förståelse för vad han har att förbättra. Addagioi har spelat 8300 onlinepartier bara i år, huvudsakligen enminuters på tunnelbanan på vägen till jobbet.

Jan Engfeldt och Sai Kiran Kumar Addagioi. Foto: Lars OA Hedlund

Kommande år ska det bli så många schacktävlingar som möjligt för honom, både för erfarenhet och för att lära känna andra schackspelare.

Först blir det dock ett fint nyårsfirande. En trevlig kväll med vänner och till midnatt fyrverkeriskådande på Monteliusvägen, en av Stockholms bästa utsiktsplatser.

Resultatlistan