Deltagarrekord väntar för Malmö Open

Publicerad 11 december, 2023 av Ingemar Falk

Johan Berntsen ser rekordsiffror för årets Malmö Open som spelas 15–17 december. Foto: Lars OA Hedlund

GP-tävlingen Malmö Open 15–17 december går mot ett deltagarrekord. I helgen stängdes anmälan – då hade hela 335 spelare registrerat sig.

– En sån hög siffra har vi aldrig någonsin sett i Malmö Open – det är otroligt glädjande, säger Johan Berntsen, kanslichef på Skånes Schackförbund och tävlingsledare för turneringen.

Är det resultatet av det växande schackintresset vi ser?
– Absolut, och det gäller inte bara i Malmö Open. Här i sydvästra Skåne ser vi deltagarantalen gå upp i flera ungdomstävlingar. Det är fantastiskt att se det stora intresset, svarar Johan Berntsen.

Med schackboomen kommer också angenäma problem – nämligen att arrangera turneringar så att alla som vill spela får en plats.

Inför Malmö Open går nu arrangörerna ut med en vädjan till deltagare som anmält sig. Vädjan står redan på turneringssidan men kan gärna upprepas här också:

”Ni som har anmält er men tänker inte spela Malmö/MSF Open hör av er snarast till tävlingsledare Johan Berntsen för att avanmäla er. Det kommer att underlätta mycket för tävlingen. Hör av er via telefon 040-150388 (dagtid) eller mail msf@telia.com.”

Det stora anmälningstrycket sätter arrangörerna i mycket arbete, så låt oss att hoppas att spelare är med och hjälper till för att göra livet lättare för de som lägger så mycket tid på att ordna med turneringar.

Anmälda spelare