SK Rockaden II och SS 4 Springare med full pott

Publicerad 16 oktober, 2023 av Ingemar Falk

GM Vitalij Sivuk, SS 4 Springare. Foto: Lars OA Hedlund

Superettan lovade att att bli en hård kamp om de två uppflyttningsplatserna till Elitserien. Och den rubriken ligger kvar efter helgens sammandrag i Norrköping.

SK Rockaden II toppar tabellen efter de tre första omgångarna, men då laget inte kan gå upp så länge förstalaget är i högsta serien blandar sig andra aktörer in i den uppflyttningskampen.

Just nu har SS 4 Springare fördel efter en viktig vinst mot starka Burgsvik Alva på söndagen. Matchen slutade med en klar seger med 6,5–1,5 för SS 4 Springare. Så här såg fajten ut på förstabordet:

SS 4 Springare står därmed på 6 poäng och följs närmast av tre lag på 4 poäng: Skara SS, Burgsvik Alva och Kristallens SK.

SS Luleå som i förhandssnacket fanns med bland favoriterna fick nöja sig med tre insamlade poäng i inledningen och ligger på sjätte plats.

Två lag kammade noll i det första sammandraget: Farsta och Upsala ASS. Ska de kunna vända på stecken när seriespelet fortsätter med tre nya omgångar i januari?

Slutligen ska förstås också Rockadens prestation lyftas fram. Det visar på en mäktig bredd när klubben har förstalaget i toppstriden i Elitserien och ett andralag som toppar Superettan.

Ställningen i Superettan 2023/2024 efter tre av nio omgångar.
Resultat