Inför söndagens rond: Hedra offren för terrordådet i Bryssel

Publicerad 21 oktober, 2023 av Ingemar Falk

Svenskt schack hedrar offren i terrorattacken i Bryssel med en tyst minut före rondstarten i söndagens matcher i allsvenskan. Foto: Lars OA Hedlund

Håkan Jalling, förbundsordförande och ordförande i TK, skriver till alla lagledare inför söndagens spel i schackallsvenskan:

”Till alla lagledare,

I måndags fick vi uppleva något fullständigt ofattbart under EM-kvalmatchen mellan Belgien och Sverige i fotboll. En hänsynslös terrorattack genomfördes i Bryssel mot tre svenska supportrar och två av dem avled. Det var en grym attack inte bara mot dessa supportrar, fotbollen och Sverige. Utan mot hela idrottsrörelsen.

Jag skulle önska att vi inom schacket, som ju också nu ingår i idrottsrörelsen, gör gemensam sak med andra idrottsförbund och hedrar offren och deras anhöriga med en tyst minut före rondstarten på söndag.

Gemensamt måste vi ta avstånd från dessa vidriga handlingar och med stolthet stå upp får vår värdegrund.”