Division 1-serierna som blivit getingbon

Publicerad 16 januari, 2023 av Ingemar Falk

Marius Schriever-Abeln vann sitt parti för Harplinge SS-Halmstad i segermatchen mot Limhamns SK i division 1, grupp 4. Foto: Lars OA Hedlund

Två av de fyra division 1-serierna ser ut att bli en riktig nagelbitare. Det står klart efter helgens allsvenska spel runt om i Sverige.

I division 1, grupp 2 är det fyra lag inom en poäng och i grupp 4 är det hela fem lag inom tre poäng. Endast ettan i varje division 1-grupp får chansen till uppflyttning så räkna med hårda kamper framöver i jakten på den åtråvärda förstaplatsen.

I grupp 2 står tre lag på sex poäng efter fyra av sju omgångar: Schack 08 Norrköping, SK Passanten och Linköpings ASS. Trion följs närmast av Kristallens SK II på fem poäng.

Grupp 4 toppas av Lunds ASK II på sju poäng efter fyra omgångar, men flera tuffa utmanare skugga bakom: Harplinge SS-Halmstad och Limhamns SK II på sex poäng, Malmö AS på 5 poäng och Kristineberg SK på fyra poäng.

Även grupp 1 kan bli en rysare till slut, men där haltar tabellen rejält och det är svårt att få en överblick. Just nu toppas gruppen av Kristallens SK på åtta poäng, men håll koll på Fagervik-Sundsvall som spelat två matcher mindre men vunnit sina båda omgångar.

I grupp 3 hittar vi en klar ledare i Skara SS som vunnit alla sina fem matcher. Här har några lag färre matcher spelade, men Skara har skaffat sig ett ypperligt läge att ta hem gruppen.

Helgens resultat