Svenska spelare tar plats på toppborden

Publicerad 29 december, 2022 av Susanna Berg Laachiri

Milton Pantzar är en av tre svenskar med maximala poäng. Här ser vi honom som svart i andra rondens parti mot Theo Gungl från Tyskland. Foto: Lars OA Hedlund.

Efter två ronder hittar vi 17 spelare med maximala två poäng av det totala antalet 136 deltagare. Av dessa finns tre spelare från Sverige. Det är Milton Pantzar, Hampus Sörensen och Kaan Kucuksari. Alla tre vann sina partier i andra ronden och skaffade sig placering på toppborden inför kommande rond.

Hampus Sörensen fick till det väldigt snyggt i partiet mot Justin Sarkar från USA. Bondekedjan på slutet måste vara sägas vara vacker som ett konstverk!

Detta gör som sagt att vi i rond tre får se svenska spelare på toppborden. På bord ett spelar Milton Pantzar vit mot Frode Urkedal från Norge. På bord två har Hampus Sörensen svart mot Platon Galperin. Den senare ett välkänt namn i Sverige då han för några veckor sedan stod som segrare i Malmö Open. På bord sex har Kaan Kucuksari svart mot Georgios Souleidis från Grekland.

I Rilton Elo fortsätter Anna Cramling sin populära och uppskattade sändning av sina partier med kommentarer i studion av stormästaren Pia Cramling. I denna rond hade Anna svart mot Olle Ålgars. Det kom att bli ett intressant och spännande parti. Ett tag såg det ut som vit hade chanser att komma betydligt bättre, men i efteranalyserna visade det sig att det inte var så farligt för svart som man kunde tro. Anna försvarade sig också bra och satsade på aktivitet i en ställning där vit hade en viss terräng. I ett viktigt läge valde vit fel manöver vilket gav Anna tillfälle till ett kanondrag i drag 23. Efter hade Anna full kontroll och inga problem att spela hem vinsten.

I tredje ronden har Anna vit mot 15-årige Manmay Chopra från Indien.

Livesändning Rilton Cup med GM Tom Wedberg Följ Anna Cramling i Rilton från 14.30 Resultat och ställning