Hårt i toppen efter fyra ronder

Publicerad 31 december, 2022 av Susanna Berg Laachiri

Dana Reizniece-Ozola från FIDE har ankommit till Rilton . Här ser vi henne utföra första draget på toppbordet i partiet mellan Kaan Kücüksari som vit mot Vuppala Prraneeth , Foto: Lars OA Hedlund

Det blev remi på toppbordet mellan de två ledande spelarna Kaan Kücüksari  och Vuppala Prraneeth. Det gjorde därmed att vi nu har nio spelare som leder på 3,5 poäng inför femte ronden. Däribland hittar vi två svenska spelare, Kaan Kücüksari  och Hampus Sörensen. Hampus vann ett snyggt och viktigt parti som tog honom upp i toppen.

Hampus Sörensen tog sig upp i toppen efter fjärde rondens vinstparti. Foto: Lars OA Hedlund

I femte ronden har Kaan Kücüksari svart mot Rithvik R Raja från Indien. Hampus Sörensen har svart mot Elham Abdrlauf från Norge. Fullständigt resultat och lottning går att ta del av på länken längst ned i artikeln.

I Rilton Elo hade Anna Cramling ett dramatiskt parti som svart mot Nicolas Kaser. Några ödesdigra feldrag i mittspelet gjorde att Anna hamnade både med bonde under samt passiv ställning. Många trodde säkert att Anna skulle förlora detta parti inklusive stormästaren Pia Cramling som kommenterade i studion. Det blev emellertid en fantastisk scenförändring. Allt kan hända i schack som vi många gånger vet! Anna kämpade och var den som fick in ett angrepp. Avslutningen blev ett kyligt kungsdrag i drag 39 som fick motståndaren att ge upp partiet ett drag senare.

I femte ronden har Anna vit mot Uwe Arndt från Tyskland. Eftersom det är nyårsafton startar ronden 12.00 för alla spelare. På nyårsdagen spelledigt och sedan väntar de avslutande fyra ronderna.

Resultat och ställning Livesändning med kommentarer av GM Tom Wedberg Följ Anna Cramling i Rilton I swindled my tournament opponent