Platon Galperin ohotad i Uppsala

Publicerad 28 november, 2022 av Ingemar Falk

Segraren Platon Galperin. (Bilden är beskuren). Foto: Lars OA Hedlund

Ukrainas IM Platon Galperin, SS 4 Springare, var ostoppbar i Uppsala Möte som avslutades på söndagen. Han vann alla sju partier och segermarginalen skrevs till 1,5 poäng före tvåan Daniel Johnson, SSK Hammarö.

Tvåan Daniel Johnson. Foto: Lars OA Hedlund

Tredjeplatsen togs av Västerviks Anton Fritz som hade bäst särskiljning av de övriga två fempoängarna: UASS-spelarna Malte Burwick och Almir Kicin.

Novemberslaget för spelare med maxrating 1632 spelades samma dagar och i samma lokal. Den turneringen vanns av Alexander Eriksson, Upsala ASS. En stark återkomst för Alexander Eriksson som tillhörde topp 20 i SM-tävlingar för miniorer och kadetter för 7–8 år sedan – och nu var tillbaka i tävlingssammanhang igen.

Jacob Hagström, Mälaröarna, kom tvåa i Novemberslaget och 13-årige Vidar Seiger, SS 4 Springare, blev trea.

Slutresultat