Nytt försök i Svenska Schackligan

Publicerad 1 november, 2022 av Ingemar Falk

En olycklig serverkrasch på chess.com utom kontroll för arrangörerna av Svenska Schackligan gjorde att Queendivisionens kvalspel på måndagen ställdes in.

Nu görs ett nytt försök redan i dag, tisdag.

Här är informationen från tävlingsledningen:

“När den fjärde och sista kvalturneringen till Svenska Schackligans Queen-division skulle spelas under gårdagen drabbades Chess.com av tekniska problem. Till följd av detta kunde turneringen inte genomföras som planerat.

På grund av detta kommer vi att spela den sista kvalturneringen i Queen-divisionen i kväll tisdagen den 1 november klockan 19:00. Registreringen öppnar klockan 18:00 och är öppen fram till att kvalturneringen börjar.

Vi beklagar omständigheterna rörande detta och hoppas att så många som möjligt kan delta i kvällens kvalturnering istället.

Tiden för månadsfinalen påverkas inte vilket innebär att de åtta bästa spelarna i kvällens kvalturnering får spela månadsfinal på torsdag den 3 november klockan 19:00. Månadsfinalen sänds också live på Svenska Schackligans Twitch-kanal.”

Gör följande för att delta i kvalturneringen:

  1. Gå in på Svenska Schackligans klubbsida på Chess.com
  2. Tryck på fliken “Kommande evenemang”
  3. Registrera dig för kvalturneringen. Du registrerar dig genom att klicka på “Kvalturnering-Queen-Omgang-4” och sedan trycka på den gröna knappen med texten “Gå med”.
  4. När kvalturneringen börjar kommer du automatiskt att paras ihop med en motståndare.
Ställningen inför sista kvalet