Kücüksari tar sig ikapp ledningen

Publicerad 1 november, 2022 av Leo Brodin

IM Kaan Kücüksari tog sig upp i delad ledning. Bild: Lars OA Hedlund

I tredje ronden förlorade IM Kaan Kücüksari mot GM Francesco Sonis som höll i ledningen. När Sonis rond sju mötte IM Abdrlauf och spelade sin andra remi tog sig Kücüksari ikapp. Det var ett vilt parti som svart mot FM Axel Falkevall.

En slagserie ledde till en ställning där Kücüksari fick tillräckligt med pjäser för damen han gav. Han fick dock också en vidöppen kung. Falkevall hade sina chanser att utnyttja det men lyckades inte ta dem. När Kücüksari dessutom fick till en damvinnande fälla gav Falkevall upp.

Förra årets vinnare IM Vigir Vatnar Stefansson har inte lyckats like bra i år. På 4.5 poäng med två ronder kvar kan han nog ses som ute ur kampen om segern. Han är dock i alla fall på väg mot att bli bäst islänning efter dagens vinst mot landskamraten Benedikt Briem.

Stefansson spelade till sig ett bondeöverläge i mittspelet och Briem lyckades inte utnyttja den kompensation han från början hade. Det blev ett slutspel med torn och bönder som slutade med tre bönder för Briem och ett torn för Stefansson. Stefansson hann dock stoppa bönderna med kung och torn och tog hem segern.

Tredje platsen en halv poäng bakom ledningen hålls av Abdrlauf.

Live Resultat och ställning