Tredelad ledning efter fem ronder

Publicerad 17 augusti, 2022 av Susanna Berg Laachiri

Isak Storme från Lunds ASK delar ledningen efter fem ronder tillsammans med Christian Jepson och Eduardas Rozentalis. Foto: Lars OA Hedlund

Toppstriden har hårdnat ordentligt inför de avslutande fyra ronderna i LASK Schackstudions IM-tävling. Tre spelare delar ledningen med fyra poäng vardera. Det är Isak Storme, Christian Jepson och Eduardas Rozentalis.

Isak Storme fick en effektivt och avgörande angrepp i femte rondens parti som svart mot Alexander Nord.

Ett mycket intressant bondeslutspel uppkom i partiet mellan Christian Jepson som svart mot Mikkel Jacobsen, Vit valde – naturligt nog måste man nog säga – att ta opposition med draget 45. Ke2 vilket förlorar. Det rätta hade varit att spela 45. g3 och ställningen är fortfarande jämn. Allt handlar om kapplöpningen och nu vann svart denna på ett instruktivt och snyggt sätt.

Ett annat spännande slutspel dök upp mellan Kaare Hove Kristensen som vit mot Kaan Kucuksari. Även här blev det kapplöpning och båda spelarna fick dam samtidigt men schack handlar ju som bekant om att sätta matt först. Det gjorde Kaan både snyggt och effektivt och vann partiet.

Resultat efter fem ronder

Imorgon torsdag fortsätter turneringen kl. 12.00 och går att följa live på länken nedan. När det gäller IM-inteckningar är det tre spelare som fortfarande har möjlighet eftersom det krävs sex poäng. Martin Jogstad och Kaan Kucuksari behöver tre poäng på de avslutande ronderna medan Mikkel Jacobsen måste vinna resten av partierna.

Kampen och spänningen fortsätter!

Resultat Live kl. 12,00