Två sommarturneringar i Göteborg

Publicerad 21 juli, 2022 av Ingemar Falk

Arvin Rasti och Anton Frisk Kockum. Foto: Lars OA Hedlund

Manhem bjuder in till två schacktävlingar 23–25 juli som uppladdning inför schackveckan i början av augusti.

Två turneringar kommer att spelas, dels en blixtturnering den 23 juli, dels en kombinerad snabbschacks- och långpartiturnering 24–25 juli.

Turneringarna har redan nu totalt 40 spelare anmälda. Anton Frisk Kockum, Örgryte, är högst rankad i blixtturneringen – och i snabbschacks- och långpartiturneringen toppas startlistan av Arvin Rasti, Team Pelaro Alingsås.

På startlistan återfinns också flera spelare från Jordanien. På Manhems hemsida kommer förklaringen: Fidetränaren Ahmad Saadah från Jordanien men bosatt i Sverige driver organisationen jordansk-svenska schackakademien, och hans arbete har fått flera spelare från Jordanien att anmäla sig till schacktävlingarna i Göteborg 23–25 juli.

Här är inbjudan till sommarturneringarna 23–25 juli.

Inbjudan, blixt 23 juli Inbjudan, sommarturnering 24–25 juli