Favoritmöte direkt i Sverigemästarklassen

Publicerad 1 juli, 2022 av Martin Lokander

Jung Min Seo och Erik Blomqvist. Foto: Lars OA Hedlund

Nu är lottningen genomförd för Sverigemästarklassen i årets schack-SM och det står klart att vi kommer att få spännande möten tidigt.

Direkt i rond 1 möts nämligen topprankade GM Erik Blomqvist och regerande svenska mästaren IM Jung Min Seo. De två spelarna känner varandra väl från tidigare möten, och så sent som i onsdags möttes de i matchen LG DualUp Chess Championship. Den gången vann Jung Min Seo efter imponerande 4-0 i blixt, men Blomqvist visade framfötterna i den långsammare betänketiden och vann snabbschacket med 3-1.

Dessutom är det två stormästarmöten där GM Tiger Hillarp tar sig an GM Jonny Hector och GM Jonathan Westerberg möter GM Pia Cramling.

Fjolårets Mästar-Elit-segrare FM Martin Jogstad möter den regerande svenska juniormästaren IM Ludvig Carlsson i ett spännande möte och till sist har vi ett skånskt derby där GM Axel Smith tar sig an IM Linus Johansson som utöver SM-titeln jagar sin sista GM-inteckning.

Hela lottningen

Se lottningen – rond för rond Guide: Så enkelt följer du schack-SM