Lind leder Mästarklassen

Publicerad 8 juli, 2022 av Leo Brodin

Jan Olov Lind. Bild: Lars OA Hedlund

Efter sex ronder har Jan Olov Lind fyra vinster och två remier, med det är han ensam ledare. Det finns flera titelspelare i tävlingen men dem har han bra resultat mot. Det såg dock illa ut ett tag i dagens match mot CM Leo Crevatin

Det började helt okej för Lind. Crevatin fick löparparet men i gengäld hade Lind säkrare bönder och lite mer plats på brädet. När han drag 18 spelade f5 vände det. Crevatin fick en fin ruta på e4 och mera plats för sina löpare. Spelet vände och snart var det Lind som fick backa och bli nedtryckt istället.

Crevatin höll i trycket länge men när han drag 37 förlorade en bonde blev det istället en ganska jämn ställning. Efter ett tornbyte enades de om remi, bonde upp för Lind och löparpar för Crevatin.

Lind har mött titelspelarna CM Daniel Jogstad och FM Erik Malmstig och vunnit mot båda. Imorrn får han möta den fjärde och sista titelspelaren i tävlingen, FM Andreas Landgren. Landgren har fyra poäng efter en spännande vinst mot Jörgen Eriksson i dagens rond.

Han utvecklade snabbt pjäserna och när Eriksson gick med damen till b6 och hotade bonden på b2 försvarade han den inte, istället utvecklade han sig vidare och gav bort även bonden på a2. Landgren två bönder ner men med dam, löpare, springare och torn aktiva, Eriksson med bara damen aktiv.

Eriksson lyckades få några pjäser i spel men förlorade samtidigt tre bönder. Ett slutspel med torn och springare för båda men en extra bonde för Landgren som också hade sina pjäser på mycket bättre rutor. Det gick inte att hålla ihop för Eriksson och när Landgren tog en till bonde gav han upp.

FM Andreas Landgren. Bild: Lars OA Hedlund

Resultat och ställning Ladda hem SM-partier