Hrayr Hovhannisyan vann i Glommersträsk

Publicerad 20 juni, 2022 av Susanna Berg Laachiri

Segraren Hrayr Hovhannisyan möter Alexander Hart. Båda från SS Luleå . Foto: Stig Hedenström

Den femte upplagan av Glommers Summer Chess Rapid avgjordes under lördagen 18:e juni i Glommersträsk i Lappland.

Tobias Pettersson har skickat in en rapport från turneringen.

“Utomhus föll regnet med det gjorde inget då spelet i år förlagts till byns nybyggda café. Dagen inleddes med smörgåstårta och avslutades med grillad entrecote. Däremellan avverkades 9 ronder snabbschack med betänketiden 15 minuter per spelare och parti. Att spela utan tidstillägg är en konst i sig och många partier avgjordes just av tiden”

Vinnare blev Hrayr Hovhannisyan, SS Luleå, med 8 av 9 poäng. Tvåa slutade IM Emil Hermansson, Bodens SK. med 7,5 poäng. Tredjeplatsen tog Martin Wulkan, SS Luleå, med 5,5 poäng. 14 spelare deltog. Domare var FA Henrik Johansson, Östersund.

Fullständig resultatlista