Så är medaljstriden bakom guldlaget Sällskapet

Publicerad 14 maj, 2022 av Ingemar Falk

Rockaden Stockholms spelare kanske kan nhynna på låten “Silverland” efter söndagens avslutning i Elitserien? Foto: Lars OA Hedlund

Stockholms Schacksällskap säkrade SM-guldet på lördagskvällen, vilket du kan läsa mer om här.

Bakom Sällskapet pågår kampen om silvret och bronset för fullt inför söndagens sista omgång. Just nu har Rockaden Stockholm ett stadigt grepp om silvermedaljerna efter en överraskande stor seger mot Wasa SK som hittills kammat noll i elitseriesammandraget i Södertälje.

Rockaden Stockholm vann med hela 6–2, och har nu ryckt ifrån de övriga på silverplatsen – och dessutom bättrades partipoängen på rejält så laget har nu ett bra läge även i en särskiljning. Klubben kan på egen hand säkra silvret bakom Stockholms Schacksällskap genom att ta minst en poäng mot Växjö SK på söndagen. En match som startar klockan 10.00.

För Wasa SK:s del har helgens två förluster gjort att klubben tappat sin medaljplats till nya trean Västerås SK som tog en viktig 4,5–3,5-seger mot Eksjö SK på lördagen.

Även Lunds ASK kan vara med och hugga om en medalj, men då krävs seger mot “omöjliga” Stockholms Schacksällskap vars guld i och för sig redan är säkrat. Trots det är Sällskapet säkert sugna på att göra en riktig “home run” och vinna alla nio omgångar i Elitserien.

Ställningen i toppen är:

  1. Stockholms Schacksällskap, 16 poäng.
  2. Rockaden Stockholm, 13 poäng.
  3. Västerås SK, 11 poäng.
  4. Wasa SK, 10 poäng.
  5. Lunds ASK, 10 poäng.

I bottenstriden kommer vi på söndagen se ett helt avgörande möte mellan Eksjö SK och Kungstornet. Eksjö måste helt enkelt vinna för att ha en chans att hänga kvar. Eksjö delar just nu sista platsen med Team Pelaro Alingsås på 2 poäng. Båda lagen är två poäng efter sjuan Kungstornet och åttan Växjö SK.

Live, kl 10 på söndagen Elitserien: Tabell & resultat