Inför sista ronden – Hans Niemann fortfarande i ensam ledning

Publicerad 9 maj, 2022 av Susanna Berg Laachiri

Två glada och nöjda spelare skakar hand när de har kommit överens om att dela poängen. Hans Niemann befäste med denna remi sin position i ledningen inför sista ronden och Nils Grandelius är fortfarande på en delad andraplats. Foto: Lars OA Hedlund

Sjätte ronden i TePe Sigeman & Co Chess Tournament har nu spelats av de sju ronderna.

Ledande Hans Nemann fick ta sig an Nils Grandelius som vit och partiet tog tidigit en remiartad karaktär. Spelarna enades om remi genom dragupprepning efter 38 drag.

Partiet går att spela igenom här nedan:.

Partiet mellan Alexei Shirov som svart mot David Navara fick tidigt ett komplicerat förlopp. Något gick fel i vits ställning som krävde mycket för att hålla balansen. Alexei Shirov kämpade länge i ett långt parti, men slutspelet med olikfärgade löpare gick inte att hålla och David Navara vann med god teknik och säkerhet.

Partiet går att spela igenom här nedan.

Davd Navara fick sin första vinst i turneringen och bjöd på en lång analys om partiet under sändningen. Foto: Lars OA Hedlund.

Det var en glad David Navara som gästade kommentatorsstudion och berättade om sitt parti. Det var Davids första vinst i denna turnering. Han nämnde också att det var första gången han vann över Alexei Shirov då han hade dålig statistik sedan tidigare.

Första vinsten under turneringen blev det också för Saleh Salem som hade vit mot Jorden Van Foreest.

Saleh Salem t. v. fick sin första vinst i turneringen och avslutade vackert. Foto Lars OA Hedlund.

Ett parti där Jorden kom sämre och fick kämpa i motvind i en sämre ställning. Saleh fick in en snygg avslutning,

Partiet mellan Arjun Erigaisi som vit mot Michael Adams var länge jämnt och balanserat. Slutade också remi efter 40 drag. Därmed behåller Arjun sin andraplats tillsammans med Nils Grandelius.

Resultat rond 6

Alexei Shirov – David Navara 0-1

Arjun Erigaisi – Michael Adams 0,5 – 0,5

Saleh Salem – Jorden Van Forest 1-0

Hans Niemann – Nils Grandelius 0,5 – 0,5

Lottning rond 7

Nils Grandelius-Alexei Shirov

Jorden Van Foreest- Hans Niemann

Michael Adams- Saleh Salem

David Navara – Arjun Erigaisi

Vi har en spännande rond och avslutning att vänta idag där allt kan hända. Ledningen för Hans Niemann är inte ointaglig och både Nils Grandelius och Arjun Erigaisi jagar med en poängs marginal.

Sändningen startar 12.00 med kommentarer av de båda stormästarna Stellan Brynell och Erwin L’lami på Sveriges Schackförbunds twitchkanal.

Se också på Twitch.

Turneringens hemsida Resultat och ställning LIvesändning