Tre Stockholmslag obesegrade i Elitserien

Publicerad 20 mars, 2022 av Ingemar Falk

Paret Juan Bellón och Pia Cramling tog tillsammans 4,5 poäng för sitt Wasa under elitseriesammandraget. Foto: Lars OA Hedlund

Stockholms Schacksällskap, Rockaden Stockholm och Wasa SK. De är de enda tre lagen som ännu inte förlorat någon match i Elitserien i schackallsvenskan.

Det står klart efter helgens sammandrag då tre ronder spelades.

Lunds ASK kom in till helgens spel som ledare, men hade en tung avslutning. Efter lördagens förlust mot Wasa SK kom en ny smäll på söndagen. Den här gången mot Västerås SK. För Lund gäller det nu att stoppa poängtappet för att hänga med ända till slutet.

I botten av tabellen ser det ut att bli en kvartett som kommer att kämpa för att undvika de två nedflyttningsplatserna: Växjö SK, Team Pelaro Alingsås, Eksjö SK och Kungstornet. Av dessa har både Växjö och Eksjö redan spelat sex av nio matcher. På dessa har Växjö tagit två poäng, medan Eksjö kammat noll. Nu återstår inte många räddningsplankor dem.

Superettan

Och läget i Superettan då? Oj – där är det omöjligt att tippa. Bara fyra poäng skiljer mellan ettan och tian.

Upsala ASS hade en chans att göra ett miniryck genom att vinna mot Helsingborgs ASK – men högg i sten. Med segern är Helsingborg rejält med i toppstriden i en tabell som just nu toppas av Örgryte SK.

Division 1

De fyra division 1-grupperna börjar närma sig halvvägs i seriespelet. Just nu är ledarna:

  • Div 1, grupp 1: Fagervik-Sundsvall
  • Div 1, grupp 2: Örebro SS
  • Div 1, grupp 3: SK Kamraterna, Göteborg
  • Div 1, grupp 4: Limhamns SK II

Här hittar du alla tabellerna i schackallsvenskan.

Alla tabellerna i Allsvenskan