Lunds ASK i ensam ledning

Publicerad 19 mars, 2022 av Ingemar Falk

Lunds ASK:s nyförvärv Isak Storme vann sitt parti fredagens omgång, och bidrog till klubbens seger mot Kungstornet. Foto: Lars OA Hedlund

Lunds ASK är det enda laget som nått upp till sex poäng i Elitserien i schackallsvenskan. Det står klart efter fredagens matcher. Men det ska också sägas att det är en serie som haltar rejält. Hela sex av tio lag har ännu inte kommit upp i mer än två matcher.

Förklaringen är coronapandemins restriktioner som gjorde att seriespelet påverkades en hel del i början av säsongen.

Det var med nöd och näppe som Lunds ASK tog sin tredje seger för säsongen. Stockholmsklubben Kungstornet bjöd på rejält motstånd och Lund kom undan med knappast möjliga marginal: 4,5–3,5.

Bakom Lund finns två lag som också haft 100-procentig utdelning i Elitserien, nämligen Rockaden Stockholm och Stockholms Schacksällskap som båda vunnit sina två matcher.

Allsvenska sammandraget fortsätter på lördagen klockan 14.00. Då får vi bland annat se toppmötet mellan tabelltvåan Limhamns SK och Rockaden Stockholm. Båda klubbarna står på fyra poäng, men Limhamn har spelat en match mer.

Superettan

Margo Zaritovskaya vann sitt parti på bord 3 i SS 4 Springares oavgjorda match mot Kristallen på fredagen. Foto: Lars OA Hedlund

I Superettan har SS 4 Springare varit seriens överraskning. På fredagen tappade visserligen laget en poäng efter att ha spelat 4–4 mot Kristallens SK, men är i fortsatt ledning på 5 poäng. En ledning som delas med Örgryte SK som på fredagen var nära att nolla Rockaden Stockholm II. Slutresultatet blev 7,5–0,5.

I dag, lördag, klockan 14.00 fortsätter allsvenska sammandraget i Helsingborg. Här är länken till livepartier och resultat.

Livepartier & resultat