Ludvig Carlsson tog IM-titeln

Publicerad 13 mars, 2022 av Ingemar Falk

Ludvig Carlsson, Sveriges nye IM i schack. Foto: Sverrir Thor

Ludvig Carlsson, Västerås SK, är Sveriges nye internationella mästare i schack. Sedan tidigare hade han tagit de erforderliga normerna, men ratingen behövde komma över 2400. En gräns som den unge Västeråsspelaren länge varit nära.

Men så i Oslo Schakselskaps vårturnering tog han den segern som förde upp honom till 2402 i liverating. Det gjorde att unge Ludvig Carlsson (född 2003) klarade det sista hindret för att erhålla IM-titeln.

Det är en glad Ludvig Carlsson som säger till schack.se:

– Det är väldigt kul att få bli internationell mästare! Men jag skulle inte säga att det var ett mål jag hade, jag håller på med schack för att jag gillar det och då blir det extra kul när man uppnår bra resultat.

Hur ser dina närmaste mål och planer ut?
– Jag studerar ju på NTG (norska schackgymnasiet) vilket jag också kommer göra nästa år så min plan är att fortsätta som nu – sen får vi se vart det leder.