De är tillsammans på guldjakt igen – 48 år efter SM-triumfen

Publicerad 19 mars, 2022 av Ingemar Falk

Mångåriga kompanjoner vid schackbrädet: Tom Wedberg och Felix Nordström. Foto: Lars OA Hedlund

Wasa SK vann med 4,5–3,5 mot ledande Lunds ASK på lördagen. I Wasas segerlag spelade stormästaren Tom Wedberg och FM Felix Nordström varsin remi. Redan säsongen 1973/1974 spelade de tillsammans i Wasa SK som då tog SM-guldet. En imponerande lång karriär hos de båda.

Med Wasa SK:s seger tätnade toppstriden rejält. Just nu är Lunds ASK, Stockholms Schacksällskap och Rockaden Stockholm delade ettor på sex poäng. Men mycket kan hända i den haltande tabellen. Bland annat har Wasa SK fyra poäng med bara två matcher spelade.

Nästa rond i det allsvenska sammandraget i Helsingborg avgörs på söndagen med start klockan 10.00. Här hittar du länkar till resultat och livepartier.

Superettan

William Olsson och Gustav Törngren. Foto: Lars OA Hedlund

Med juniorerna Gustav Törngren och William Olsson på de två toppborden har Örgryte SK haft en framgångsrik helg. På lördagen togs den andra segern med siffrorna 4,5–3,5.

Göteborgsklubben är nu i ensam ledning, en poäng före Upsala ASS. Örgryte har frirond på söndagen, och frågan är om Uppsalalaget ska fortsätta hänga på i striden om förstaplatsen med seger mot Helsingborgs ASK som med sina fyra poäng också aspirerar om en plats i toppen.

Här följer du liveresultaten på söndagen med start klockan 10.00.