Harald Berggren Torell vann Ebbe cup

Publicerad 16 februari, 2022 av Ingemar Falk

Vinnaren Harald Berggren Torell. Foto: Lars OA Hedlund

Manhemspelarna Harald Berggren Torell, Gustav Lindholm och Marcus Lindholm samt Josef Håkanson, Falköpings SS. Det blev toppkvartetten i Ebbe Cup som avgjordes i Göteborg i helgen.

Avgörande läget kom i fjärde ronden när Harald Berggren Torell besegrade Josef Håkanson. Med en remi i femte och sista ronden mot Gustav Lindholm lyckades ingen hinna ikapp Berggren Torell som därmed stod som segrare en halv poäng före Gustav Lindholm, Josef Håkanson och Marcus Lindholm.

Gustav Lindholm, Josef Håkanson och Marcus Lindholm. Foto: Claes Fransson

Bakom medaljörerna tog Örgrytes schacktalang Sol Andersson, född 2011, en fin sjätte plats

Sol Andersson. Foto: Lars OA Hedlund

22 spelare kom till start i turneringen som blev en av de första schacktävlingarna efter det tredje stora avbrottet på grund av coronapandemin. Fortsättningsvis ligger flera turneringar i startgroparna att dra igång. Förhoppningsvis kommer svenska schacket inte längre hindras av fler avbrott på grund av covid-19.

Spellokalen i Ebbe cup. Foto: Claes Fransson