Rilton Cup ställs in

Publicerad 21 december, 2021 av Ingemar Falk

Det blir ingen Riltonturnering i år. Foto: Lars OA Hedlund

Det blir tyvärr ingen Rilton Cup 2021/222.

Schackturneringen som skulle ha startat på Scandic Continental i Stockholm den 27 december och pågått till den 5 januari går inte att genomföra med de nya coronarekommendationerna som presenterades av regeringen och Folkhälomyndighetet på tisdagen.
Det menar Stockholms Schackförbunds Riltonkommitté som tvingats ta det tråkiga beslutet att avblåsa allt. Det var ett enigt beslut hos ledamöterna i Riltonkommittén.

Här är arrangerande Stockholms Schackförbunds brev till alla deltagare:

“Du har anmält dig till Rilton Cup som skulle ha startat måndag den 27 december klockan 15:00.

Sveriges Regering och Folkhälsomyndigheten, har i dag (2021-12-21) meddelat att man från och med 2021-12-23 avråder från arrangemang som Rilton Cup. Stockholms Schackförbund har hela tiden haft för avsikt att följa de rekommendationer som våra svenska myndigheter ger.

Det går att läsa om Folkhällsomyndigheten ställningstagande på följande länk: https://www.folkhalsomyndigheten.se/nyheter-och-press/nyhetsarkiv/2021/december/flera-nya-atgarder-vidtas-den-23-december-nar-smittspridningen-vantas-oka/

Stockholms Schackförbunds Riltonkommitté har därför tvingats fatta beslutet att ställa in Rilton Cup 2021/2022.

Inbetalda Startavgifter kommer givetvis att betalas tillbaka. Tacksam om ni som betalt startavgifter återkommer med kontonummer så att vi kan betala tillbaka startavgiften.”