Live-TV, kl 18: Här är slutspelsträdet i Svenska Schackligan

Publicerad 16 december, 2021 av Ingemar Falk

Slutspelsträdet i lanseringstävlingen av Svenska Schackligan som arrangeras av Fragbite i samarbete med Sveriges Schackförbund. Slutspelet kan ses på webb-tv med start klockan 18.00 i dag, torsdag.

Här ovan ser du de åtta schackspelarna som tog sig till Svenska Schackligans slutspel i dag, torsdag, klockan 18.00.

Seedningen har gjorts efter spelarnas rating på chess.com. Toppseedade Nils Grandelius (Grandelicious) möter Jonathan Larsson, Eskilstuna (YonteChess) i den första kvartsfinalen.

Det blir säkert en David mot Goliat-kamp i publikens smak. Här berättar Jonathan Larsson om sig själv:

“Jonathan Larsson heter jag och är 18 år gammal. Jag går sista året på gymnasiet med teknik som inriktning. Jag har alltid tyckt att schack har varit intressant och kört lite då och då med kompisar. Men jag fick ett genuint intresse för schack när Netflix serien “The Queen’s Gambit” släpptes.
Så 2020 började jag kolla massa videor för att lära mig mer om öppningar, taktiker osv. Nu i höst så startade jag även upp en skolschackklubb tillsammans med mina mentorer här i Eskilstuna, så att vi i skolan och klassen kan köra schack på rasterna.
Jag har även gått med i schackklubben Eskilstuna SK där “HaraldEtuna” – Harald Lögdahl – (som också gick vidare i Svenska Schackligan) är ansvarig. Så det är roligt att två ifrån samma schackklubb gick vidare!

Det kommer bli extremt svårt att möta Grandelius men en rolig upplevelse!”

Hela slutspelet kan du se här i webb-TV. Det går också bra att följa allt på Sveriges Schackförbunds Twitchkanal. I tv-studion sitter Alexander Lind och August Lindmark.

TV-kommentatorerna i premiärsändningen av Svenska Schackligan: Alexander Lind och August Lindmark. Foto: Fragbite och Privat

Efter chess.com’s analys av onsdagens Arenakval som samlade nära 200 spelare ändrades slutställningen. Mer info finns att läsa här.

Så avgörs slutspelet

Datum: 16 december
Starttid: 18.00
Format: Blixt, tre (3) minuters betänketid med två (2) sekunders inkrement.
Övrigt: Kvartsfinal och semifinalerna spelas BO4 (bäst-av-fyra). Finalen och matchen om tredjepris spelas BO6 (bäst-av-sex). Vid lika ställning avgörs det med en tiebreaker i Bullet med två (2) minuters betänketid och en (1) sekunds inkrement.

Prispott

1:a plats – 10 000 SEK
2:a plats – 7 500 SEK
3:e plats – 5 000 SEK
4:e plats – 2 500 SEK

Bra länkar

Twitchkanalen för sändningen av slutspelet: twitch.tv/sverigessf

Svenska Schackligans klubb på chess.com: chess.com/club/svenska-schackligan

Officiella hemsidan för Svenska Schackligan: Schackligan.se

Se sändningen här nedan

Start klockan 18.00.

Live-TV, kl 18 på schack.se Live-TV, kl 18 på Twitchkanalen