Januariturneringen i Sundsvall ställs in

Publicerad 22 december, 2021 av Ingemar Falk

Det blir ingen schackturnering i Sundsvall i januari.

Det blir tyvärr ingen Januariturnering i Sundsvall 2022. Det meddelar arrangörerna i dag, onsdag.

Schackturneringen som skulle ha startat på Elite Hotel Knaust i Sundsvall den 6 januari (blixtturnering) samt 7 januari (huvudturnering) och pågått till den 9 januari går inte att genomföra med de nya coronarekommendationerna som presenterades av regeringen och Folkhälomyndighetet på tisdagen.
Det menar tävlingsledningen för Januariturneringen som tvingats ta det tråkiga beslutet att avblåsa allt.

Här är arrangerande Sundsvalls Schacksällskaps brev till alla deltagare:

Du har anmält dig till Januariturneringen som skulle ha startat fredag den 7 januari (eller blixtturneringen 6 januari).

Sveriges Regering och Folkhälsomyndigheten, meddelade igår (2021-12-21) att man från och med 2021-12-23 avråder från arrangemang som Januariturneringen. Tävlingsledningen för Januariturneringen har hela tiden haft för avsikt att följa de rekommendationer som våra svenska myndigheter ger.

Det går att läsa om Folkhällsomyndigheten ställningstagande på följande länk: https://www.folkhalsomyndigheten.se/nyheter-och-press/nyhetsarkiv/2021/december/flera-nya-atgarder-vidtas-den-23-december-nar-smittspridningen-vantas-oka/

Tävlingsledningen har därför tvingats fatta beslutet att ställa in Januariturneringen 2022.

Inbetalda Startavgifter kommer givetvis att betalas tillbaka. Tacksam om ni som betalt startavgifter återkommer med kontonummer eller mobilnummer (swish) så att vi kan betala tillbaka startavgiften.
Kom även ihåg att avboka ev. hotell- och resebokningar!