Premiär för ny turnering: Gefle Elite Chess Open

Publicerad 29 augusti, 2021 av Ingemar Falk

Per Berggren, tävlingsgeneral för Gefle Elite Chess Open 12–14 november.

En ny turnering i Schacksverige ser dagens ljus mitt i höstmörkret. Den 12–14 november avgörs Gefle Elite Chess Open (GECO) för allra första gången.

– Hela Gävle har börjat prata schack efter framgångarna online. Nu tar vi chansen att visa att vi även kan arrangera en fysisk turnering, säger tävlingsgeneralen Per Berggren.

Turneringen spelas à la en GP-weekend, det vill säga fyra snabbschackspartier på fredagen följt av två dagar som fylls med totalt fyra långpartier. Domare är Thomas Franzén.
Före huvudturneringen avgörs också en blixttävling, närmare bestämt klockan 19.00 den 11 november.

Turneringen arrangeras av Gävle schackallians och Gävleborgs schackförbund i samarbete med Elite Grand Hotel Gävle.

Tävlingsgeneral Per Berggren framhåller att turneringen blivit möjlig tack vare SSF:s nya samarbetsavtal med Elite Hotel, och att hotelldirektören på Elite Grand Hotel Gävle, Mikael Ericsson, varit positiv ända från start att få förlägga schackturneringen på hotellet.

Elte Grand Hotel Gävle och dess hotelldirektör Mikael Ericsson. Foto: Elite Hotels of Sweden

– Nu är Gävle SA tillsammans med Gävleborgs Schackförbund redo att flytta upp på Schacksveriges karta! säger Per Berggren.

Han berättar också att Gefle Elite Chess Open tar emot 50 spelare detta första år:

– Vi har valt att börja med endast 50 deltagare för att organisationen ska få rutin och kunna växa in i rollen som arrangörer.

Ambitionen är att Gefle Elite Chess Open ska bli en årligt återkommande turnering, och målet är att nå upp till 200 deltagare i framtiden.

[Anmäl dig] [Anmälda spelare] [Anmälan till blixttävlingen 11 november]

[Hemsidan för turneringen]

Turneringens hemsida Anmälda spelare