Pia Cramling hade simultan – då sände radio live

Publicerad 17 augusti, 2021 av Ingemar Falk

Pia Cramling intervjuades i direktsändning i radio mitt under simultanen. Foto: Lars OA Hedlund

När Pia Cramling inför hennes program i “Sommar i P1” bjöd på simultan fanns där över 15 schackspelare – och en radioreporter.

P4 Radio Stockholm ville inte missa ett drag när Sveriges schackstjärna spelade på Elite Palace Hotel i Stockholm – och sände till och med direkt. Frågan är när det senaste var en livesändning i radio från ett schackevent i Sverige.

Spelet avbröts till och med för att radioreportern skulle hinna få en intervju med Pia Cramling mitt under brinnande spel. Och även några av spelarna fick prata i radio.

Glada miner när spelarna fick berätta om hur det var att spela mot Pia Cramling – och bedöma sina egna chanser. Foto: Lars OA Hedlund

Inslaget kommer 21 minuter in i programmet “Förmiddag i P4 Stockholm”:

Pia Cramling var omutlig trots hårt motstånd. Men en halva fick hon släppa till Rockaden Stockholms talang Matija Sakic.

11-årige Matija Sakic fick remi mot Pia Cramling. Bilden är beskuren. Foto: Lars OA Hedlund

Pia Cramlings “P1 i sommar” sänds på onsdagen, och här är en guide hur du kan lyssna på programmet och i efterhand läsa recensionerna i stora svenska medier efteråt.

Pia Cramling som arbetar hårt för att lyfta tjejschacket i Sverige blev säkert glad att få möta så många flickor och kvinnor. Foto: Lars OA Hedlund
Stormästaren Pia Cramling och Sveriges schackförbunds ordförande Håkan Jalling. Foto: Lars OA Hedlund
Guide inför Pia Cramlings Alla bilder från simultanen