Olidlig spänning i Helsingborg

Publicerad 9 juli, 2021 av Sverrir Thór

IM Jung Min Seo delar ledningen i Sverigemästarklassen med två ronder kvar att spela. Foto: Sverrir Thór.

Nu när två ronder kvarstår i SM i Helsingborg är spänningen i det närmaste olidlig i samtliga tre klasser. I Sverigemästarklassen delar GM Pia Cramling och IM Jung Min Seo ledningen med 4½ poäng av sju möjliga men de har bara en halva ner till de tre förhandsfavoriterna, regerande mästaren GM Erik Blomqvist, GM Tiger Hillarp och GM Jonathan Westerberg. Inte nog med det, Hillarp har kvar att möta Cramling respektive Seo och vi har säkerligen en mycket spännande upplösning att se fram emot.

I Mästarklassen-Elit delar fyra spelare ledningen nu när turneringen kommer in på upploppet. FM Martin Jogstad besegrade ena förhandsfavoriten IM Bengt Lindberg i sjunde ronden samtidigt som FM Eric Thörn slog Thomas Johansson och IM Johan Furhoff besegrade FM Hampus Sörensen i ett glansparti. Därmed kom trion Jogstad, Thörn och Furhoff ikapp FM Nicolaj Zadruzny som sparade krafterna och gjorde en kort remi med GM Thomas Ernst.

I Junior-SM vann ledarduon IM Milton Pantzar och CM Ludvig Carlsson i sina respektive partier, mot Gabriel Nguyen och Arvin Rasti och delar därmed fortsatt ledningen med 5½ poäng. De jagas närmast av William Olsson och CM Axel Falkevall som dock har en hel poäng upp till Carlsson och Pantzar och lär behöva vinna båda sin återstående partier för att ha chansen att blanda sig i kampen om JSM-titeln. SM spelas klart i helgen och det blir som sagt en spännande upplösning. Som vanligt kan spelet följas live, se länkar nedan.

14.00: Live & TV – Sverigemästarklassen 14.00: Live & TV – Mästarklassen-Elit 14.00: Live & TV – Junior-SM