Live, kl 19.30: Schack-SM lottas

Publicerad 2 juli, 2021 av Ingemar Falk

Nu börjar schack-SM. Följ fredagskvällens lottning live.

Svenska mästerskapet gör i helgen comeback efter två år. Tävlingen ställdes in 2020 på grund av coronapandemin, men är nu tillbaka i en nedbantad form.

Med start på lördagen och fram till den 11 juli kommer tre klasser att avgöras i Helsingborg: Sverigemästarklassen, Mästarklassen-Elit och junior-SM.

Tävlingarna kommer inte att ta emot någon publik på plats, men via Sveriges Schackförbunds tv-sändningar kan du följa varenda minut av SM.

Stellan Brynell och Hans Tikkanen kommenterar schack-.SM på Sveriges Schackförbunds Twitch-kanal. Foto: Sveriges Schackförbunds Youtube-kanal

Ciceroner i tv-studion blir stormästarna Stellan Brynell och Hans Tikkanen. Stellan Brynell har kommenterat SM flera gånger och Tikkanen är flerfaldig svensk mästare, och kommer att vara med i sändningarna alla dagar den här gången.

– I morgon, lördag, är en mycket speciell dag för svenskt schack. Äntligen schacktävling över bräde igen och SM, även om det är i en starkt bantad variant, säger Håkan Jalling, ordförande i Sveriges Schackförbund.

Håkan Jalling och Tapio Tikkanen. Foto: Sveriges Schackförbunds Youtube-kanal

Under fredagen har samtliga spelare covidtestats och denna kväll klockan 19.30 kommer Håkan Jalling och domaren IA Tapio Tikkanen förrätta lottningarna i Mästarklassen-Elit, junior-SM och avslutningsvis Sverigemästarklassen.

Den lottningen kan du följ live här på webb-TV:

Se också på Twitch.

När sedan tävlingarna startar på lördagen kan du följa både tv-sändningen och alla SM-partier live.

Snabblänkar till SM-sändningarna:

[Sverigemästarklassen] [Mästarklassen-Elit] [Junior-SM]

Här är spelarna i varje klass.

Sverigemästarklassen

Mästarklassen-Elit

Junior-SM