Kristineberg schackklubb har gått till final i ATG Drömfond

Publicerad 24 juli, 2021 av Susanna Berg Laachiri

Här ser vi en av klubbens juniorer Melvin Olsson t.v samt styrelseledamoten Marcus Rörlien utanför den nya klubblokalen i närheten av Triangeln i centrala Malmö. Foto: Privat

En mycket trevlig och glädjande nyhet meddelas här. Schackklubben Kristineberg har nämligen gått till final i ATG Drömfond och som finalist vunnit 75 000 kr.

Drömfonden inom ATG är tänkt att stödja projekt som skapar gemenskap och glädje samt motverkar utanförskap Nyckelordet är inkludering.

Här kommer motiveringen till att Kristineberg vann priset och gick vidare till final.

” Här har vi en schackklubb som vrider på sitt tänk och jobbar ihop med habilitering – det är fint och viktigt. De har fokus på unga med olika funktionsnedsättningar i ett område som kan uppfattas som rörigt och utmanande. Vi tror att den här typen av aktivitet skapar ett lugn. Med ambitionen att skapa en mötesplats för föräldrar och dela erfarenheter, är detta en finalist som skapar inkludering och integration på många plan.”

Ordföranden för klubben, Thomas Olsson, berättar själv hur mycket detta betyder för klubben som precis har flyttat till nya lokaler. Pengarna man har erhållit kommer bland annat att användas för inköp av nya datorer och att inreda klubblokalen. Tanken är att klubblokalen ska bli en träffpunkt som som är öppen varje dag. Som Thomas också nämner vill man göra det möjligt att hela familjer som spelar schack, kan ha en samlingsplats med social gemenskap.

Klubben har många idéer för att bygga upp verksamheten ytterligare och prispengarna kommer väl till pass. De kommer att användas till en satsning på särskolor, samt en mötesplats i centrala Malmö där föräldrar kan träffas och nätverka.

Vinnaren i finalen kommer att utses under hösten. Nu först väntar ett besök av ATG Drömfond med ambassadören som är Peter ” Foppa” i spetsen. En hel dag kommer att tillbringas med Kristineberg och följa verksamheten på nära håll. Det kommer dessutom bli tv-inslag som regelbundet kommer att sändas på bästa sändningstid tillsammans med V75.

Dagen för detta är redan spikad och besöket kommer att bli av 13 september. Det blir en stor dag inte bara för Kristineberg utan för alla klubbar i hela Sverige. Detta med tanke på att schacket får möjlighethet att lyftas fram och synas på bästa sätt !

Kristineberg skriver själva om händelsen med dessa ord på sin hemsida:

“Vi ser väldigt mycket fram inför hösten när Peter Forsberg besöker vår förening. Detta betyder så enormt mycket för Kristineberg Schackklubb samt även för hela schack Sverige. Nu får äntligen schacket den uppmärksamhet som den förtjänar. Vi hoppas att detta gör att fler, både aktiva spelare och sponsorer, får upp ögonen för vår verksamhet. Peter Forsberg och alla schackintresserade hälsas varmt välkomna till vår fina lokal som ligger i centrala Malmö”

Ett stort grattis till Kristineberg för denna fina utmärkelse och till priset!

Vi kommer naturligtvis bevaka finalen, samt följa och rapportera från besöket av ATG Drömfond den 13 september.

Kristineberg SK prisas av ATG drömfond Vad är ATG Drömfond