Far och son blev gruppvinnare i Skaraspelen

Publicerad 27 juli, 2021 av Susanna Berg Laachiri

Skaraspelen som gick nu i helgen blev en lyckad tävling för både far och son. Ludvig Carlsson vann grupp A samtidigt som fadern t. h. tog hem gruppen närmast under. Trevlig familjeseger med andra ord. Foto: Västergötlands Schackförbund.

Helgens Skaraspelen hade nyblivne juniormästaren Ludvig Carlsson som stor favorit till slutsegern. Ludvig vann också högsta gruppen A i övertygande stil. På andra plats i den gruppen hittar vi Daniel Johnson och trea kom Martin Göransson.

I grupp B visade det sig att det fanns fler i familjen som ville ta med sig en gruppseger hem. Där slutade nämligen Andreas Carlsson som är pappa till Ludvig som segrare ! Tvåa kom Oscar Jönsson och Alexander Ström-Engdahl placerade sig på tredje plats i gruppen.

Grupp C vanns av Jacob Hagström som vi ser i mitten bilden nedan. Bredvid honom till vänster Simon Malm som kom trea, och till höger Hans-Olof Stolt som blev tvåa i gruppen.

Pristagarna från grupp C samlade. Foto: Västergötlands Schackförbund

Efter turneringen kunde man se några glada pristagare pusta ut hotellets lobby.

Pristagare från grupp D samlade efter turneringen Foto: Västergötlands Schackförbund.

I mitten ser vi vinnaren av grupp D, Victor Lilliehöök, endast nio år gammal och en stark bedrift att vinna gruppen. Han flankeras till väster av tvåan Ivar Josefsson och till höger tredjepristagaren Svante Nordlander.

Turneringsledaren Josef Håkansson berättar att det blev en lyckad och uppskattad turnering . Allt löpte på smidigt och det verkade som många tyckte om känslan att få spela en riktig turnering igen.

En bild från spellokalen och tävlingen.

Bra ordnad spellokal som synes med gott om plats mellan borden. Foto: Västergötlands Schackförbund.

Josef Håkansson talar också om att han vill tacka alla deltagare. Det kändes som konceptet med blandning av snabbschack och långpartier i gruppspel är ganska unikt. Det är inte omöjligt att det kan bli en fortsättning och repris på Skaraspelen.

Fullständigt resultat från turneringen