Blixt-SM spelas i sommar – online

Publicerad 9 juni, 2021 av Ingemar Falk

Klara, färdiga… schacka! Blixt-SM spelas online under SM-veckorna.

I samband med svenska mästerskapet i schack i Helsingborg blir det också ett blixt-SM arrangerat av Sveriges Schackförbund.

Så boka in den 8 juli med start klockan 19.00. Då avgörs blixt-SM på schackservern Lichess.

Redan nu kan du anmäla dig här via medlemssystemet, och en SM-sida kommer väldigt snart att startas på Lichess dit du smidigt kommer att hitta fram till själva turneringssidan. Anmälan är gratis, men du ska tillhöra en svensk klubb ansluten till SSF för att få vara med.

På grund av coronapandemin blir det ett nedbantat SM på plats i Helsingborg, men tack vare onlinemöjligheten går det nu att genomföra ett blixt-SM. Mästerskapet spelas på Lichess men med samma förutsättningar som det vore på plats: Samma tidskontroll: 3 minuter + 2 sekunder, samma dag och samma tid.

Anmäl dig här Anmälda spelare