Sista delen i “Tata Steel Replay” – Grandelius om videoserien

Publicerad 18 april, 2021 av Ingemar Falk

Nils Grandelius har analyserat klart i serien Tata Steel Replay. Foto: © Jurriaan Hoefsmit – Tata Steel Chess Tournament 2021

Det började som en halvgalen idé till Nils Grandelius: “Varför inte nalysera alla dina 13 partier från Tata Steel Masters?”.

Sverigeettan i schack antog utmaningen, och nu är vi framme vid det 13:e och sista avsnittet i analysserien “Tata Steel Replay”: Jorden van Foreest–Nils Grandelius.

Totalt har det blivit över sju timmars videomaterial med ingående analyser från schackpartier mot världseliten. En riktig godispåse för schackintresserade som vill få en djupare inblick i stormästarnas tankeprocesser.

Så här säger Nils Grandelius själv om serien:

– Det har varit kul att jobba med serien. Jag var osäker på om intresset skulle kunna bevaras i så många som 13 ronder, men efter vad jag förstått tycker tittarna att de sista videorna varit väl så intressanta som de första, vilket är oerhört glädjande.
– Men det blir naturligtvis också kul att se på någon annans än mina egna partier!

Och redan den här veckan är Nils Grandelius på gång med nya videor. Då ska han göra analyser från varje rond i Kandidatturneringen som börjar på måndagen.

Här kan du Tata Steel Replay, del 13: van Foreest–Grandelius:

Se hela videoserien "Nils Grandelius analyserar"