Inbjudan: SM i bullet

Publicerad 23 mars, 2021 av Ingemar Falk

Anmälningarna har öppnat.

Den 25 april avgörs ett svenskt mästerskap i schack i blixtrande tempo. Då blir det nämligen bullet-SM där varje spelare får en minuts betänketid.

Mästerskapet spelas online i arenaformat på Lichess den 25 april klockan 15.00. Arenan pågår i 90 minuter och det gäller att samla så många poäng som möjligt under den tiden. Observera att det inte är blir någon “Berserk mode”.

Bullet-SM är ett led i Sveriges Schackförbunds ambition att skapa reguljära onlinemästerskap framöver.

Inga prispengar utgår, men det är gratis att delta. Endast spelare som är med i en klubb ansluten till Sveriges Schackförbund har rätt att vara med. Och segraren får självklart titulera sig som svensk mästare i bulletschack. Är du ny inom schacket och ännu inte hunnit bli medlem i en klubb så kan du hitta en nära dig här. Observera att den sidan kan ta ett litet tag att ladda.

Hur gör man för att anmäla sig till bullet-SM i schack den 25 april?
Anmälningarna sker via medlemssystemet. Du kan anmäla dig fram till den 24 april klockan 12.00. Så här gör du steg för steg:

  • 5) Du får gå med i Lichesslaget när tävlingsledningen bekräftat att ditt namn även finns med bland de anmälda i medlemssystemet.
  • 6) När ditt namn bekräftats och du har fått gå med i Lichesslaget. Gå då till Lichess-länken för själva turneringen här. Och glöm inte att klicka på join/delta.
  • 7) Klart!