Nils Grandelius lär ut The queen’s gambit – med svarts nya idé

Publicerad 2 januari, 2021 av Ingemar Falk

Nils Grandelius har videokurs i “The Magnus queen’s gambit”

Sverigeettan i schack, stormästaren Nils Grandelius, har nyligen släppt en tio timmar lång videokurs om “The queen’s gambit”. I den här öppningen som Netflixserien lånade sin titel ifrån får vi lära oss ett nytt sätt för svart att tackla inledningsdragen.

Världsmästaren Magnus Carlsen har på sistone spelat ett tidigt a6 för svart i damgambit, och nu har Nils Grandelius detaljstuderat det tidiga bondedraget. De nya idéerna ger spännande möjligheter för svart i damgambiten.

Här kan du se på introduktionsfilmen till serien “The Magnus queen’s gambit” samt läsa mer om videoserien – och förstås ha möjlighet att beställa och ladda ner studiematerialet.

Läs mer om