Rockaden Stockholm är nära guldfirande

Publicerad 9 december, 2020 av Ingemar Falk

Västerås SK:s Markus Örndahl (t h) tog flest individuella poäng i division 1, men flest lagpoäng samlade Rockaden Stockholm med bland andra stormästaren Erik Blomqvist i truppen. Foto: Lars OA Hedlund

Rockaden Stockholm nådde 300-poängsgränsen i söndagens fjärde omgång av svenska onlineligan i blixtschack: Swedish Chess Team Battle.

Det kunde inget annat lag matcha i en annars mycket jämn omgång i division 1, till exempel skiljde det bara 10 poäng mellan fyran Manhem och sjuan Malmö AS. Inför den avslutande ronden på söndag har Västerås SK sex poäng upp till ledande Rockaden Stockholm.

I nedflyttningsstriden har Malmö AS fortfarande chans att hänga kvar – men då krävs nog en topp 3-placering. En tuff uppgift!

Ställningen i division 1.

Division 2:
Stockholms Schacksällskap inledde säsongen med en sista plats, men på söndagen blev det en rejäl vändning, och klubben vann överlägset.

Sällskapet mönstrade starka spelare som IM Martin Lokander och FM Deniz Armansom tog 58 respektive 57 poäng. Ingen annan kunde matcha det.

Inför sista omgången är Team Pelaro Alingsås helt klart för uppflyttning till högsta divisionen, och det ska till en total djupdykning på söndag om inte Växjö SK följer med till division 1.

Stockholms Schacksällskaps seger gjorde att klubben också lämnade “streckbänken”. Nu står striden närmast mellan Kristallen, Eskilstuna, Schack 08 och Solna om att undvika nedflyttningsplatsen.

Ställningen i division 2.

Division 3:
Eksjö SK den så mästerliga klubben i snabbschacksligan marscherar raskt uppåt i divisionerna.

Det blev seger på nytt i söndags och klubben kan börja ladda för division 2 i nästa säsong.

Det var hårt om poängen i söndagsomgången, och Helsingborg ASK tappade värdefulla placeringar – och totalpoäng till Örebro som tog en stark andraplats igen och har övertaget om andraplatsen.

Ställningen i division 3.

Division 4:
Luleå har kommit in som en ny frisk fläkt i Swedish Chess Team Battle. Laget har svept igenom allt motstånd och nu stundar division 3 i nästa säsong. Dit följer också Täby med.

Ställningen i division 4.