Fördel Ralf Åkesson i Riltons onlineturnering

Publicerad 28 december, 2020 av Ingemar Falk

Ralf Åkesson vann första partiet i åttondelsfinalen mot Sergej Ivanov. Foto: Lars OA Hedlund

Klassiska Rilton Cup tvingades flytta fram turneringen ett år på grund av coronapandemin.

Men på söndagen startade ändå en turnering i Riltons namn: onlineturneringen Rilton winners’ cup där 16 tidigare segrare i tävlingen gör upp om guldet.

Det är en ren utslagningsturnering som startade med det första partiet i varje åttondelsfinal. På måndagen spelas det andra och avslutande partiet följt av tiebreak i de matcher som står 1–1.

Sverige har med fyra hopp, däribland den svensk som senast vann Rilton Cup – stormästaren Ralf Åkesson som triumferade i turneringen 2004.

Och det blev också Åkesson som stod för enda blågula segraren. Så här besegrade han ryske stormästaren Sergej Ivanov:

Lyckas Ralf Åkesson hålla remi i måndagens möte mot Sergej Ivanov väntar kvartsfinal mot Sergej Volkov eller Michal Krasenkow på tisdagen.