Säsongen 2019/2020 i Svenskt Grand Prix avslutas

Publicerad 17 november, 2020 av Ingemar Falk

Baadur Jobava och Jonny Hector på toppbordet i Elite Hotels Open i februari. Det blev årets sista tävling i SVenskt Grand Prix. Coronapandemin har allt sedan mars förhindrat det mesta av schackverksamheten. Foto: Lars OA Hedlund

I och med att Malmö Open är inställd har Tävlings- och regelkommittén hos Sveriges schackförbund beslutat att GP-säsongen 2019/20 avslutas och att den aktuella ställningen efter fem deltävlingar fastställs som slutresultat. Prispengar enligt ursprunglig prisplan kommer att betalas ut inom kort.

TK har också beslutat att GP-serien 2020/21 ställs in oavsett om någon av de tre återstående tävlingarna  går att genomföra eller inte.

Om någon eller några av arrangörerna under våren vill genomföra sin tävling är TK positiv att diskutera extra stöttning.