Inbjudan till Trekampen – En turnering som korsar gränser

Publicerad 22 november, 2020 av Susanna Berg Laachiri

Jelena Andric och Linn Olsson deltar både i damlaget. . Foto: Lars OA Hedlund

Lördagen den 5 december bär det av för en lagmatch med ett spännande koncept.


Tre lag möter varandra. Ett damlag, ett ungdomslag och ett seniorlag. Alla möter varandra på lika villkor och tanken är att visa att schack är gränsöverskridande.

Matchen spelas på Lichess mellan klockan 15.00–17.00 och betänketiden tio minuter med fem sekunders increment. Spelet kommer att ske under arena-format.

Seniorlaget består av ett lag från Uppsala. En av medlemmarna där är Börje Jansson. En mycket känd spelare med många tunga meriter bakom sig . Han ställer sig mycket positiv till detta arrangemang men är i skrivande stund inte helt säker om han kan vara med. Dock är det inte helt omöjligt att han dyker upp för att slåss vid brädet.

Uppsala Seniorer mönstrar ett starkt lag och många har redan anmält sig. Där ser vi bland annat Daniel Wetterwik och Kurt Ekelund.

Juniorlaget består av Uppsala Skolschacksklubb. I laget spelar bland annat Joakim Nilsson.

I damlaget är Jelena Andric och Linn Olsson en av deltagarna. Flera har anmält sig och däribland t.ex Viktoria Johansson och Emilia Horn.

Alla kvinnliga spelare som vill vara med och spela är välkomna !

Man anmäler sig – om man inte redan är medlem – genom att registrera sig för laget Damdrag på Lichess. Efter det registrerar man sig för själva turneringen som finns på sidan för laget.

Länkar finns här nedan.
Anmälan till laget Damdrag Anmälan till Trekampen