Boken bakom succén “The queen’s gambit” släpps i svensk nyutgåva

Publicerad 24 november, 2020 av Ingemar Falk

En svensk nyutgåva av romanen “The queen’s gambit” släpps den 3 december. Foto: Netflix och Modernista

Den 3 december släpper bokförlaget Modernista en svensk nyutgåva av Walter Tevis roman som ligger till grund för Netflix-succén “The queen’s gambit” där vi får följa Beth Harmons omtumlande väg från första schackdragen i källaren i barnhemmet till världsstjärna. Det skriver boktugg.se.

Walter Tevis “The queen’s gambit gavs ut 1983. Han dog i lungcancer året efter. Han blev bara 56 år. Foto: Faksimil från “Chess life”.

Sedan seriepremiären den 23 oktober har “The queen’s gambit” varit etta i 63 (!) länder, däribland Sverige.

Nu har i och för sig handeln utsett stormköket till Årets julklapp, men en inte alltför vågad gissning säger att en och annan Walter Tevis-bok kommer att ligga inslagen under granen.

“The queen’s gambit” blir också en ljudbok. Den är inläst av skådespelaren Hedda Stiernstedt som slog igenom stort i SVT:s serie “Vår tid är nu”.

Hedda Stiernstedt är en uppskattad röst – hon tilldelades Storytel Awards 2020 för inläsningen av Mats Strandbergs “Slutet”.

Hedda Stiernstedt (i mitten) i SVT-serien “Vår tid är nu”. Foto: SVT

– Det känns såklart superkul att läsa in ett verk som blivit så hyllat, både som bok och nu som tv-serie, säger Hedda Stiernstedt till boktugg.se.

Alla artiklar om Netflix-serien "The queen's gambit" på schack.se