Uppsala Young Champions flyttas till Upplands Väsby

Publicerad 21 oktober, 2020 av Ingemar Falk

Uppsala Young Champions från 2019, då turneringen spelades i Uppsala. Årets tävling komer att avgöras i Upplands Väsby på grund av coronapandemin som medfört lokala restriktioner i Uppsala. Foto: Lars OA Hedlund

Coronapandemin har slagit hårt mot Uppsala – och Folkhälsomyndigheten har gått ut med nya lokala rekommendationer i staden.

Arrangörerna av Uppsala Young Champions hade under tisdagen och onsdagen möten med myndigheter – och med de nya striktare riktlinjerna går det inte att genomföra schackturneringen i Uppsala.

– På grund av de nya coronarekommendationerna i Uppsala som presenterades har vi tagit beslut att flytta tävlingen till en annan plats. Ny spelplats är hotel Scandic Infra City i Upplands Väsby, meddelar tävlingsledaren Carl Fredrik Johansson.