Eksjö SK dominerar i snabbschack online

Publicerad 14 oktober, 2020 av Ingemar Falk

Eksjö SK blev vinnare igen!

Eksjö SK befäste sin position som Sveriges bästa lag i onlineserien i snabbschack – Swedish Rapid team Battle. Tävlingsledaren Marijan Pavcevic har publicerat en slutrapport i Facebookgruppen Svenskt Schack.

Här är slutrapporten:

“Inför sista ronden så var det inte riktigt så spännande som det brukar i alla divisionerna om vem som skulle vinna. Det var mer dramatik om vem som skulle trilla ner.

Vi börjar nerifrån. Schack 08 var i ledningen i div.3 inför sista ronden och denna gång hade de inga problem att hålla undan och vinna. De får sällskap utav Jönköpings SS upp i div.2 kommande säsong.

I division 2 var Farsta SK i en betryggande ledning inför sista ronden som de dessutom vann. Desto jämnare var det om andra platsen och vem som skulle följa med Farsta SK upp i div.1 kommande säsong.

Inför sista ronden så stod det mellan tre lag Södra SASS, SS Gambit och Helsingborgs SS. SS Gambit orkade inte med att följa upp sin fina andra plats från tredje ronden och även Helsingborgs SS hade ingen bra dag. Med andra ord så höll Södra SASS undan till en andra plats och gör Farsta SK sällskap upp i div.1 kommande säsong.

I bottenstriden stod det mellan fem lag om vilka två som skulle trilla ner. HASK, Täby SK och Linköpings ASS drog längsta strået och stannar kvar i div.2 kommande säsong. De som trillar ner och spelar i div.3 kommande säsong är Team Pelaro Alingsås SS och Kristallen.

I bottenstriden i division 1 stod det mellan fyra lag om vilka två som skulle trilla ner. I sista ronden tog SS Manhem och Eskilstuna SK vara på chansen och gick förbi Stockholms SS. och spelar därmed i div.1 kommande säsong. Stockholms SS gör Kristineberg SK sällskap ner till div.2.

När det gäller toppstriden i division 1 och vem som skulle vinna och bli mästare säsong fyra så hade regerande mästarna Eksjö SK en sexpoängsledning inför sista ronden. Eksjö SK gjorde ingen besviken utan vann även sista ronden och kan numera titulera sig som mästare i SRCB säsong 4. De är numera trefaldiga mästare av SRCB och de vet fortfarande inte hur det känns att förlora i div.1.

Wasa SK fick nöja sig med en mycket fin andra plats och Gävle SA med en hedrande tredje plats i SRCB säsong 4.

Turneringen tar nu ett litet uppehåll till den 28 oktober”

Sluttabeller: