De blir lagen nästa säsong i Elitserien och Superettan

Publicerad 20 oktober, 2020 av Ingemar Falk

Så ser toppdivisionerna ut nästa säsong. Foto: Lars OA Hedlund

I Allsvenskans nästa säsong kommer dessa lag att spela i Elitserien.

 • Stockholms SS 
 • LASK 
 • Växjö 
 • SK Rockaden, Stockholm
 • Wasa
 • Limhamn 
 • Västerås 
 • Eksjö 
 • Kungstornet 
 • Team Pelaro Alingsås 

Superettan kommer att få elva lag:

 • Farsta 
 • Burgsvik 
 • Örgryte 
 • Rockaden, Umeå 
 • Schack 08 
 • SK Rockaden, Stockholm II 
 • Uppsala 
 • Kristallen 
 • Västerås II 
 • Helsingborgs ASK 
 • SS4 Springare 

Detta beror på att Superettanlaget Kamraterna tidigt meddelade att de skulle lämna wo i sammandraget med tanke på coronapandemin och detta gjorde att Uppsalas kontrakt var klart i praktiken (teoretiskt fanns chanser att åka ur) och att Västerås II och Kristallens chanser till nytt kontrakt försämrades betydligt.

Håkan Winfridsson skriver i mejl:

“TK tog då följande beslut som delgavs lagledarna i Superettan och Elitserien ‘I sluttabellen gäller wo-resultat precis som vanligt, och om ett lag som lämnar wo i en eller flera matcher i sammandraget placerar sig på nedflyttningsplats flyttas laget ner en division.
För de lag som är på plats och spelar i sammandraget och slutar på nedflyttningsplats gäller dock att laget endast flyttas ner om de skulle ha hamnat på nedflyttningsplats oavsett vilket resultatet hade blivit i de matcher som slutat med wo, om de hade spelats.’”

Håkan Winfridsson förklarar sluttabellen i Superettan:

 • 7) Uppsala, 6 matchpoäng, 34,5 partipoäng – 7:a och kvar i Superettan.
 • 8) Kristallen, 6 mp, 32,5, pp – 8:a och kvar i Superettan.
 • 9) Västerås II, 6 mp, 27,0 pp – 9:a och kvar i Superettan för att om Uppsala tagit 0 partipoäng mot Kamraterna så hade Västerås hamnat före Uppsala i tabellen.
 • 10) Kamraterna, 6 mp, 22,5 pp – nedflyttade till division 1.

– Detta medför att vi kommande säsong kommer att ha 11 lag i superettan, men att detta scenario kunde uppstå visste vi om när vi tog beslutet för att minimera risken för att flera lag drog sig ur, slutar Håkan Winfridsson.