Bators öppningsfälla innebar en tuff start för guldjagande Lund

Publicerad 18 oktober, 2020 av Ingemar Falk

Robert Bator fick in en öppningsfälla. Foto: Lars OA Hedlund

Premisserna inför sista ronden i Elitserien var att Lunds ASK måste gå för seger mot Rockaden Stockholm, för att skaffa sig så många partipoäng som möjligt i guldstriden med Stockholms Schacksällskap.

Men det blev en tuff start på poängjakten då Lundspelaren Kaan Kücüksari fick ge kvalitet efter bara tio-tolv drag inför risken att få sin dam fångad. Det var Rockaden Stockholms Robert Bator som fick in denna fälla i slaviskt parti:

Kaan Kücüksari är en kämpe vid brädet – men den här gången lyckades han inte rädda partiet.

Mötet Lunds ASK–Rockaden Stockholm slutade 4–4, vilket betydde att det blev silver, en poäng efter segrande Stockholms Schacksällskap

Ladda ner partier