Dampriser i Örebro Open – och nya beskedet om bindande anmälan

Publicerad 9 september, 2020 av Ingemar Falk

Här spelas Örebro Open.

Örebro Open som spelas den 21–22 november har gjort en extra satsning för att locka många kvinnor till turneringen. Det delas ut två priser. Bästa dam får 2 500 kronor, tvåan får 1 500 kronor.

Något som diskuterats sedan nyheten om Örebo Open är hur det blir med avgiften för alla spelare som anmäler sig. Vad händer om jag får förkylningssymtom och inte kan delta – förlorar jag mina pengar då?

I dessa coronatider meddelar nu arrangören via Anders Lindén detta:

”Vi som arrangerar Örebro Open har fått en del förfrågningar om det är lämpligt med bindande anmälan under pandemitider. Det kan ju då bli så att spelare med symptom väljer att chansa och kommer till spel för att slippa förlora sina 600 kr. Vi vill naturligtvis inte bidra till smittspridningen och har därför bestämt att vi betalar tillbaka startavgifter till spelare som inte kan komma på grund av symptom.

Vi har velat skapa en turnering där i stort sett alla startavgifter går till prispengar och att i princip samtliga deltagare ska kunna känna att det finns ett pris man kan vara med att slåss om. Då vi vill kunna garantera våra priser, blir vi väldigt känsliga för att spelare hoppar av, vilket är skälet till att vi har en bindande anmälan. Men då vi absolut inte vill bidra till smittspridningen kommer vi  nu att göra detta undantag. Vi förlitar oss på våra svenska schackspelares ärlighet, att det bara blir spelare med symptom som hoppar av och vill ha startavgiften tillbaka.”

Den nya inbjudan finns nu att läsa här.

Inbjudan, Örebro Open