IM Bengt Lindberg & GM Ferdinand Hellers visade klass – även i uteschack

Publicerad 22 augusti, 2020 av Ingemar Falk

Ferdinand Hellers och Bengt Lindberg. Foto: Cajsa Lindberg via Facebook.

Titelspelare i schack har för vana att hamna i toppen i schackturneringar oavsett om det handlar om blixt, snabbschack, långpartier eller… uteschack.

Det bevisade de två titelspelarna IM Bengt Lindberg, Växjö SK, och GM Ferdinand Hellers, Wasa SK, när Schacksällskapet Kalmarunionen arrangerade uteschack på 4H-gården Skälby gård i Kalmar på lördagen.

De följdes åt och fick båda fem av sex poäng. Bengt Lindberg korades till segrare med bättre särskiljning.

Trea blev Jonas Mårdell, Rockaden Umeå. Maxantalet 18 ställde upp och här är slutresultaten.

Som vanligt var det en glad och uppslupen stämning när Kalmar arrangerade sitt uteschack. Den här gången rekommenderades spelarna att ha handskar på sig för att hålla turneringen på coronasäker nivå. Och att vädra ordentligt är ju inget problem när schack spelas ute, även om spelarna kanske hade velat springa inomhus när turneringen inleddes med en regnskur, något som snart byttes ut till strålande schackpropaganda i solsken.