Eksjö SK vann snabbschacksserien

Publicerad 3 augusti, 2020 av Ingemar Falk

Mladen Gajic blev bästa poängplockasren för nya svenska Rapidmästaren Eksjö SK. Foto: Lars OA Hedlund

Den andra säsongen i populära Swedish Rapid Team Battle har färdigspelats. Ny mästare är Eksjö SK efter en dramatisk avslutning.

Turneringsarrangören Marijan Pavcevic publicerade sitt slutrefereat på Facebook. Här är det:

“Inför sista ronden var det spännande i alla divisionerna om vem som skulle vinna och vem som skulle trilla ner.

Vi börjar nerifrån.

HASK hade inga problem att hålla undan och vinna division 3 och spelar således i division 2 kommande säsong.

I division 2 stod det mellan två lag om vem som skulle gå upp och SS Seniorerna Uppsala drog det längsta strået och spelar i division 1 kommande säsong. I bottenstriden stod det mellan fem lag om vem som skulle trilla ner och det var SS Gambit som drog det kortaste strået och spelar i division 3 nästa säsong.

I bottenstriden i division 1 stod det mellan tre lag om vilka två som skulle trilla ner. Det blev till slut Linköpings ASS och Team Pelaro Alingsås SS som spelar i division 2 kommande säsong.

När det gäller toppstriden i division 1 och vem som skulle vinna och bli mästare säsong två så var det nog inte många som trodde att det skulle bli någon annan än Schacksällskapet Manhem med tanke på att de ledde med fem poäng inför sista ronden. Det är farligt när självsäkerheten smyger på en och man har inte hunnit över bäcken samtidigt som en hel flock vargar jagar en.

När krutröken lagt sig så har Eksjö SK vunnit ronden och för att de skall bli mästare så behöver Manhem bli fyra eller sämre (Manhem har varit trea som sämst i de tidigare ronderna). Manhem slutar på en fjärde plats och båda lagen landar på 39 poäng och tie-breakern avgör med 7 spelarpoängs fördel till segrarna och nya mästare i Swedish Rapid Chess Battle säsong två Eksjö SK ??????


Själv tycker jag att det var en mycket stark prestation med tanke på att de dessutom var nykomlingar i div. 1 denna säsong ???

Turneringen tar nu ett litet uppehåll till den 12 augusti när vi kör igång igen.”

Slutställningarna: