Titelspelare slöt upp vid premiären av snabbschacksligan

Publicerad 31 maj, 2020 av Ingemar Falk

Största poängplockarna när Swedish Chess Rapid Team Battle startade. Foto: Lars OA Hedlund

När Swedish Chess Rapid Team Battle hade sin premiäromgång i onsdags ställde flera titelspelare upp. I division 1 blev IM Michael Wiedenkeller, WGM Dana Reizniece-Ozola och GM Ferdinand Hellers bästa poängplockarna.

Med betänketiden 10 minuter + 2 sekunder på två timmar blir det få poäng som skiljer lagen. I division 1 tog Team Pelaro Alingsås förstaplatsen bara två poäng före Limhamn. Två poäng ytterligare därbak placerade sig Wasa SK som tredje lag.

Här är ställningarna i alla divisioner efter första omgången. Runda två spelas på onsdag klockan 19.15.

Ställning i division 1…
…division 2…
…och division 3.
Registrering, div 1 Div 2 Div 3